Woningtypen

De combinatie van het te restaureren bestaande fabrieksgebouw en de watertoren met een nieuwbouwdeel, gaf de architecten de mogelijkheid om een grote variatie in de woningen aan te brengen. De woningen variëren zowel qua oppervlakte, van ca. 50 tot 200 m2, als qua indeling.

In de oudbouw zijn z.g. loftwoningen ontwikkeld bestaande uit één (zeer) grote ruimte met in het midden een voorzieningenblok, d.w.z. keuken, badkamer en toilet.
In de watertoren zijn twee karakteristieke woningen gebouwd.
Het nieuwbouwdeel bestaat uit appartementen op één, twee of drie verdiepingen waarbij in een groot aantal een vide over twee verdiepingen is aangebracht. Door de speelse indeling kunnen bewoners naar eigen behoefte een functie aan de vertrekken toekennen.

Alle woningen beschikken over een balkon, tuin of loggia. Parkeren kan op het afgesloten parkeerterrein achter het pand.

Amsterdam Oud-Zuid

De Lightfactory ligt op loopafstand van het Hoofddorpplein, de Zeilstraat, de Koninginneweg en de Amstelveenseweg met een ruime keus aan winkels, goede restaurants en hippe bars.
Het Vondelpark en het Amsterdamse Bos liggen op een steenworp afstand, maar ook de stad uit gaat vlot via de nabijgelegen uitvalswegen (A4 en A10).
Er is geen wachttijd voor een parkeervergunning.

Met het openbaar vervoer is de Sloterkade ook prima bereikbaar; er zijn haltes voor de diverse tramlijnen en buslijnen op de Zeilstraat, het Hoofddorpplein en de Amstelveenseweg.
Het metrostation Heemstedestraat is in vijf minuten te bereiken.